Дефектните автомобили са произведени между 2013 и 2021 г. “Форд изтегля

...
Дефектните автомобили са произведени между 2013 и 2021 г. “Форд изтегля
Коментари Харесай

“Форд” изтегли над 3 млн. коли, заради проблеми със софтуера и трансмисията

Дефектните коли са произведени сред 2013 и 2021 година
“Форд ” изтегля от пазара 3,3 млн. свои коли, с цел да в профил проблем с трансмисията им, който може да усили риска от произшествия, предава Ройтерс. Изтеглянето обгръща коли на американския производител от моделите “Искейп ” (Escape), създадени от 2013 година до 2019 година, “Си-Макс ” (C-Max) от 2013 година до 2018 година, “Фюжън ” (Fusion) от 2013 година до 2016 година, “Транзит Кънект ” (Transit Connect) от 2013 година до 2021 година и “Едж ” (Edge) от 2015 година до 2018 година

Изтеглянето включва малко над 2,9 млн. автомобила в Съединени американски щати и 394 000 в Канада, само че не е изключено да са наранени и консуматори от Европа.

Още през предишния месец “Форд ” се обърна към притежателите на 350 000 транспортни средства с молба да ги върнат незабавно на дилърите на марката, с цел да бъдат ремонтирани, в това число към 39 000 спортни високопроходими автомобила (SUV), основно заради риск от пожар, само че и поради други вероятни недостатъци.

Новооткритият проблем бил във муфа, която прикрепя кабела на превключвателя към трансмисията, която може да се повреди или да се откачи. Това би попречило да се смени на мечтаната предавка, означи Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати.

Във “Форд ” получили отчети за четири пострадвания на пасажери, свързани с посочения проблем, други шестима души понесли имуществени вреди, а общо 233 души са се оплакали от казуса.

Дилърите на марката ще сменят втулката и ще прибавят защитна капачка за по-голяма сигурност на транспортните средства, а от 27 юни “Форд ” ще стартира да уведомява за това притежателите.

Изтеглянето от пазара на високопроходимите коли (SUV) е обвързвано с риск от пожари - поради допустимо появяване на искри в мотора даже когато той не е включен. “Форд ” е известен за 16 случая на пожар под капака на мотора, 14 в служебни коли чартърен - и 12 случая, при които моторите на SUV-овете не били включени.

Изтеглянето на тежкотоварни коли пък бе подредено след известия, че въздушната възглавница от страната на лидера не се е отворила по време на злополука. Според отчети на специалисти в кабелите на въздушната възглавница във кормилото може да попадне прахуляк, което да провокира изключване на електрозахранването и да попречи на отварянето на въздушната възглавница, когато е належащо.

Собствениците на електрическия “Мустанг ” пък се сблъскали с проблем в софтуера, който може да аргументи усложнения по време на шофиране, като непреднамерено ускоряване, закъснение или загуба на задвижваща мощ в транспортните средства със задвижване на всички колела. Автомобилният производител ще актуализира софтуера, с цел да позволи казуса.

В началото на юни “Форд ” разгласи, че ще отвори нови 6200 работни места в заводите си в Мичиган, Мисури и Охайо, до момента в който върви подготовката за произвеждане на повече електрически транспортни средства, както и на два модифицирани модела мотори с вътрешно горене. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР